Kristjan Randalu ja Mathias Eick tähistavad kontserdiga ECM Recordsi juubeliaastat

2019. aastal on Philly Joe’s jazziklubis võimalik näha kuut superkooslust Kristjan Randalu ja mainekate ECM Recordsi artistidega, tähistamaks Müncheni plaadifirma 50. juubelit. Sarja teine kontsert toimub neljapäeval, 23. mail kl 20.00 ning seekord jagab Randaluga lava hinnatud Norra trompetist Mathias Eick.

Eesti publik seostab ECMiga eelkõige aktuaalse Eesti klassikalise muusika väljaandeid ECM New Series nime all, mis sai alguse Arvo Pärdi loomingu avaldamisega. Tähistamaks ECMi väärikat vanust, toome käesoleva aasta jooksul Philly Joe’s jazziklubi lavale 6-osalise kontserdisarja, mis keskendub Kristjan Randalu erinevatele kooslustele ECMi muusikutega. Sarja esimesel kontserdil „Absence“ jagasid Randaluga lava Ameerika kitarrist Ben Monder ja Soome trummar Markku Ounaskari, teisel kontserdil kohtub pianist Norra trompetisti Mathias Eickiga.

Trompetist ja helilooja Mathias Eicki peetakse vaieldamatult üheks andekamaks jazzmuusikuks maailmas. Sellele annavad tunnistust tema neli albumit, mis on välja antud ECM Records’i alt. Ta on esinenud koos Chick Corea, Mike Sterni, Manu Katché, Jacob Youngi jpt, samuti on ta tuntud ansamblist Jaga Jazzist. Multiinstrumentalistina on ta salvestanud üle 100 heliplaadi nii trompetil, vibrafonil, kontrabassil, kitarril kui ka klaveril.

Kristjan Randalu on oma põlvkonna üks silmapaistvaimaid  ja laiema haardega eesti jazzmuusikuid maailmas, keda hinnatakse kõrgelt nii solisti, ansamblimuusiku kui ka heliloojana. Tänu mitmekülgsele loomingulisele tegevusele on Randalu teinud arvukalt koostööd eri maade muusikute, orkestrite ja ansamblitega ning esindab aktiivselt Eestit maailma mainekatel jazzifestivadel ja olulisematel kontserdilavadel.  Tema lavapartnerite hulka kuuluvad mitmed jazzimaailma suunanäitajad nagu Ari Hoenig, Mark Guiliana, Dave Liebman, Nguyên Lê, Ben Monder, Trygve Seim ning Dhafer Youssef.

Kristjan Randalu klaverimäng nii solisti kui ka ansamblimuusikuna kõlab enam kui 40 plaadil, 2018. aastal ilmunud „Absence“ on esimene Eesti muusiku plaat plaadifirma algselt ainult improvisatoorsele jazz-muusikale keskenduva firmamärgi ECM alt. Plaat on pälvinud laialdast positiivset vastukaja rahvusvahelises ajakirjanduses (Downbeat, Audio, All About Jazz jt), millele on järgnenud esinemised mitmetel kõrgelt hinnatud rahvusvahelistel festivalidel (Xjazz Berlin, Cork Jazz Festival jt). Randalu on võitnud hulgaliselt nominatsioone ja auhindu, nende hulka kuuluvad ka Grammy nominatsioon 2006. aastal, 2011 Elioni Jazziauhind, 2012 Aasta Jazzialbumi tiitel Eesti Muusika Auhindadel, 2014 Eesti Kultuurkapitali Helikunsti sihtkapitali aastapreemia ning Aasta Jazzihelilooja 2018 tiitel.

Sarja kolmas kontsert toimub 10. oktoobril ning siis astub Kristjan Randalu kõrvale mängima tuntud Itaalia trompetist ja flüügelhorni mängija Paolo Fresu.

Mathias Eick (Norra) x Kristjan Randalu Philly Joe’s jazziklubis neljapäeval, 23. mail kell 20.00. Kontserdi piletid on müügil veebikeskkonnas www.ticketer.ee ning alates tund enne algust kohapeal.  

FB event: https://www.facebook.com/events/418253765637122/

Vaata lisa: 
http://www.randalu.com/home
https://www.mathiaseick.no
https://open.spotify.com/artist/6emZIO62oAXpIGiplDApwJ?si=2CQjULLSQFmoFUjGbJ35gg
https://open.spotify.com/artist/0UQW5kxRc9XEPwasEQH1rc?si=TSjte8DZR1OitObR68iOSQ

Philly Joe’s Tallinn
Vabaduse väljak 10, Tallinn
www.phillyjoes.com

Mathias Eick, Kristjan Randalu