Philly Joe's jazziklubi toob Eestisse kaks jazzinstrumentalistide maailmatippu –  Jesse van Ruller & Seamus Blake!

Neljapäeval, 25. oktoobril kell 20.00 astuvad Philly Joe's jazziklubi lavale kaks suurepärast jazzinstrumentalisti Jesse van Ruller ja Seamus Blake!


Jesse van Rullerit, keda peetakse Hollandi jazzkitarri tõeliseks tipuks, on kiitnud mitmed maailmakuulsad kolleegid nagu näiteks Pat Metheny, Jim Hall ja John Scofield. 

Seamus Blake’i tuntakse kui suurepäraste komponisti ja teda peetakse üheks parimaks nüüdisjazzi instrumentalistiks. Blake on mänginud Antonio Sanchez’e Migration Band ja John Scofield’i Quiet Bandi koosseisudes ning kuuel Mingus Big Bandi albumil, millest ka kõik on olnud nomineeritud Grammyle. 

Jesse van Rulleri mitmetest albumitest kahel, „Circles“ (2003) ja „Views“ (2006), astub üles ka saksofonist Seamus Blake, kusjuures mõlemad on pärjatud maineka Thelonious Monki auhinnaga. Seekordne tuur viib bändi lisaks Eestile ka Rootsi, Taani ja Hollandisse, esitusele tulevad nii uued teosed kui ka vanemad kompositsioonid „Circles“ ja „Views“ albumitelt. Kvartetti kuuluvad veel suurepärane Rootsi kontrabassist Daniel Franck ja noor Läti trummitalent Ivars Arutyunyan. 

„Alluding to funk, soul, as well as a number of modern jazz styles, guitarist Jesse van Ruller’s quartet functions in a space of its own making that is outside of any familiar category. Despite the presence of the leader’s electric guitar, the band maintains an essentially traditional acoustic jazz sound. Van Ruller and tenor saxophonist Seamus Blake are virtuosos who never try to show off or stand out.“ (– All About Jazz)

Kontsert toimub neljapäeval, 25. oktoobril kell 20.00 Philly Joe’s jazziklubis. Vaata eventi SIIT!