Back to All Events

Sylvain Darrifourcq In Love With & Jussi Fredriksson Trio

64680829_10157416620329108_3169708851112968192_o.jpg

SYLVAIN DARRIFOURCQ IN LOVE WITH (Prantsusmaa)

Sylvain Darrifourcq – trummid
Théo Ceccaldi – viiul
Valentin Ceccaldi – tšello

Prantsuse trummari Sylvain Darrifourcq’i kontserdikava In Love With koos vendade Théo ja Valentin Ceccaldi’ga on üks märgilisemaid prantsuse uue põlvkonna muusikaprojekte. Trio värskeim album “Coitus Interruptus” on tugevalt mõjutatud William Faulkneri ja Samuel Becketti romaanidest. Muusika on loodud ideele: väldi lõpp-punkti!

Trummar, improviseerija ja helilooja Sylvain Darrifourcq on klassikalise löökpillimängija haridusega. Tema muusikutee alguspunkt oli rokk, kuid hiljem pöördus ta jazzi ja improvisatsioonilise muusika poole. Oma generatsiooni impromuusikute seas hinnatud Darrifourcq on teinud koostööd paljude Prantsuse, Euroopa ja Ameerika artistidega, nagu Michel Portal, Louis Sclavis, Marc Ducret, Andrea Parkins, Akosh S, Kit Downes. 2009. aastal pälvis ta Prantsuse jazzi kõrgeima auhinna "Victoire du Jazz" Emile Parisien kvartetiga, kus ta oli trummar üle 10 aasta.

The Guardian on Darrifourcq’i kohta öelnud: ”Ta on imeline originaalne kuju, kelle repertuaaris on nurgeline ja põnev impro, mille spontaansus on hästi tasakaalustatud organiseeritusega.”

 

JUSSI FREDRIKSSON TRIO (Soome)

Jussi Fredriksson – klaver
Jori Huhtala – bass
Mika Kallio – trummid

Soome edukaimate jazzmuusikute liigasse kuuluva pianisti Jussi Fredrikssoni uus album “!” toob esile Fredrikssoni suurepärase oskuse kirjutada energiast pakatavaid ja innovaatilisi teoseid triole järgides jazzimaailma minimalismi suurkujude Ahmad Jamali ja Thelonious Monki traditsioone. Sellele vaatamata on Fredrikssoni muusikaline käekiri unikaalne.

“Muusikas on selgelt kuulda mõju, mida mulle avaldasid Pariisi galeriid ja tänavad,” ütleb Fredriksson, kes elas aasta enne albumi väljaaandmist Pariisis. “Arvan, et tegemist on klassikalise Pariisi perioodiga, mis pea iga kunstnikku teatud hetkel tabab.”

Fredrikssoni kompositsioonid on jutustava iseloomuga, lubades muusikalistel ideedel hargneda üllataval, ent loogilisel kombel. Kuulamisrõõmu elevdavad veelgi ootamatud lõpplahendused muusikas. Jussi Fredriksson trio tuumikuks on ühtsus ja omavaheline mõistmine, tänu millele iga mängija saab võimaluse väljendada oma muusikalist karakterit tõetruult. Kui Fredrikssoni eelnev album “?” oli avatud küsimus muusikalises vormis, siis teisik “!” on selle küsimuse järeldus.

Pianist ja klahvpillimängija Jussi Fredriksson on tunnustatud muusik nii Soome jazzi skeenel kui ka kaugemal, tegutsedes koosseisudes Jussi Fredriksson Trio, Nassaun Fasaan ning trummarina juhtinud kvintetti Fredator.

Earlier Event: October 31
Ingi Bjarni Skúlason Trio (Island)
Later Event: November 2
Gabacho Maroc