Back to All Events

SOOÄÄR-YARALYAN-OUNASKARI (Estonia-Armenia-Finland)

  • PHILLY JOE'S 10 Vabaduse väljak Tallinn, Harju maakond, 10146 Estonia (map)

Eesti kitarrist Jaak Sooäär, armeenia-eesti bassist Ara Yaralyan ja soome trummar Markku Ounaskari moodustasid trio 2016. aasta kevadel ning sellega on esinetud mitmel pool Eestis ja Soomes. Trio põhjamaise värvinguga muusika keskmes on meloodialiinid, kavas on ka eksootilisi armeenia viise ja improvisatsioone Johann Sebastian Bachi teemadel. Sügisjazzi kontserdil esitletakse trio debüütalbumit „Sabaga täht“ („A Shooting Star"), mille annab välja saksa plaadifirma O-Tone Music. 

Jaak Sooäär on Eesti hõivatumaid muusikuid, kes on tuntud ka paljudel välislavadel. Ta koostööpartnerite nimistu on pikk ja kaalukas. Eesti muusikute kõrval on kitarristi head pikaajalised partnerid Han Bennink, Mikko Innanen, Aleksei Kruglov, Anders Jormin, Liudas Mockunas. Sooäär on koostööd teinud ka Ray Andersoni, Will Calhouni, Dave Liebmani, Vladimir Tarasovi ja paljude teiste meie aja tuntud muusikutega. 

Bassist Ara Yaralyani teatakse väljaspool Eestit Kari Ikonen Triost, teiste seas on Yaralyan koostööd teinud ka Ingrid Jenseni, Vardan Ovsepiani ja Verneri Pohjolaga.

Markku Ounaskari on Põhjamaade hinnatumaid trummareid, ta partnerite hulka kuuluvad Euroopa tipud nagu Arve Henriksen, Anders Jormin, Nils Petter Molvaer, Trygve Seim, Markus Stockhausen, Tore Brunborg, Mats Eilertsen, Lena Willemark, Kristjan Randalu jt. Trummar osaleb mitmetel ECM -i albumitel. 

Koosseis: 
Jaak Sooäär – kitarr
Ara Yaralyan – kontrabass
Markku Ounaskari – trummid

Kontsert on osa Sügisjazz 2018 programmist! Vaata lisaks: www.jazzkaar.ee

https://soundcloud.com/jaaksoo-r/sabaga-taht
https://www.youtube.com/watch?v=C1kR0unMrQE
https://www.facebook.com/SooaarYaralyanOunaskari/


Estonian guitarist Jaak Sooäär, Armenian-Estonian bassist Ara Yaralyan and Finnish drummer Markku Ounaskari trio’s Nordic-sounding music holds focus on the melody – audience can expect exotic Armenian tunes and improvisations on the themes of Johann Sebastian Bach. At Autumn Jazz concert the trio will present its debut album “A Shooting Star”, which will be released under German record label O-Tone Music.

The concert is part of Autumn Jazz 2018 programme! See more: www.jazzkaar.ee

Earlier Event: September 11
TUESDAY JAM SESSION
Later Event: September 14
F# feat. IVI & LAURA (Finland-Estonia)